Spelappar

 

Den här veckan har jag provat ett par deckarspel till Ipaden som jag har köpt via Itunes.

 

Nick Chase and the deadly diamond

Är en uppföljning till – Nick Chase a Detective story. Spelet får högsta betyg för stil och snygghet. Den är gjort i serieanda med mörka och murriga färger i en 40-talsmiljö. Nick Chase är en klassisk hårdkokt detektiv med hatt och trenchcoat.

 

 

Spelet är enkelt och går ut på att man får ett mystiskt uppdrag. Man ska leta efter ledtrådar i olika rum, det kan vara pussel gåtor som till exempel att man ska ta sig ur ett låst rum. För det behöver man en apparat men först måste du hitta alla delar till apparaten osv.

 

Det här är snyggt, roligt och lagom klurigt. Den enda nackdelen är att det tar slut alldeles för fort. Det tog bara någon dag eller två vilket gör att priset, 38 kr känns sådär. Rekommenderas

 

Tintin och enhörningens hemlighet

Jag hade inga större förväntningar på det här spelet. Det kostar bara 7 kr men jag blev mycket positivt överraskad. Precis som Nick Chase är det här ett enkelt spel och kan spelas av barn ganska långt ner i åldrarna. Det är också väldigt snyggt. Man använder sig av en konsolliknande kontroll fast på skärmen som fungerar sådär.

 


 

Spelet följer filmen men man har givetvis komprimerat det en hel del. Det gör inget, man får springa omkring på lastfartyget, vandra i öknen och så vidare. Tintin får klättra på väggar för att ta sig in i hus och ibland byter man till Milou som skickas ut på miniuppdrag av Tintin.

 

Det här spelet är enkelt, roligt, snyggt och prisvärt! Dessutom varar det hyfsat länge, det man kan störa sig på är kontrollen. Rekommenderas starkt!

Kommentering avstängd