Ny Tony Hill deckare utgiven!

Nu släpps Val McDermids 6:e bok med radarparet Tony Hill och Carol Jordan på svenska. På engelska heter boken ”Fever of the Bone” men på svenska har den den mycket trista titeln ”I mördarens nät” Varför??

Jag måste erkänna att jag först stiftade bekantskap med karaktärerna i den populära och mycket sevärda serien Mord i sinnet (Wire in the blood på engelska) Den går för övrigt på TV4+ fredagar kl 22:00. TV-serien har dock  fått sitt eget liv och Carol Jordan har numera blivit utbytt av en ny kvinnlig kommissarie. 

Om TV-serien är bra så är böckerna minst lika bra. Boken har ett högt tempo och flyter på samtidigt som den lyckas hålla ihop alla trådar. Böckerna går ner mer på djupet av karaktärerna och det är fler karaktärer än i TV-serien.

Det är ruggiga historier McDermid skriver men det gillar jag. Den här storyn var helt ok  – Tonårsbarn mördas runt om i landet. Carol får en ny chef som flaggar för nedskärningar och eventuell nedstängning av hennes grupp vilket medför att de inte får använda sig av Tony. Samtidigt får Tony ofrivilligt reda på saker om sin hittills okända far. 

Tyvärr så listade jag ut vem mördaren var innan det nog var tänkt och därför blev slutet inte så spännande för min del, det är alltid kul när man blir riktigt överraskad vid upplösningen.

Jag gillade boken och slukade den på en kväll. Jag vet inte hur mycket det har att göra med att jag älskar TV-serien men jag gillar att man kan föreställa sig skådespelarna från TV-serien medan man läser boken.

Detta inlägg är publicerat under Böcker, Recension och märkt , , , , , av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.