Fem små grisar

En ung kvinna söker upp Poirot och ber honom att utreda det 16 år gamla mordet på sin far. Modern dömdes för mordet men dottern är övertygad om att hon blev felaktigt dömd. Fadern var en mycket framgångsrik konstnär, känd för sina många kvinnohistorier. Då han bad sin unga älskarinna att flytta in i hemmet för att han skulle kunna måla hennes porträtt uppstod ett stormigt svartsjukedrama. Samtliga ansåg att konstnärens beteende var högst opassande, och då han hittades giftmördad antogs det vara en följd av hustruns svartsjuka. Poirot tar sig an fallet förutsättningslöst och går grundligt igenom händelseförloppet steg för steg. Med hjälp av intervjuer med de fem inblandade personerna börjar han att ana en röd tråd…

Agatha Christie är i högform, ledtrådarna haglar och tävlingen mellan mig och Poirot om vem som ska lösa fallet först är igång (jag vann, men det berodde enbart på att jag läst den här boken förr).

Detta inlägg är publicerat under Böcker, Recension av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare