Morden i Oxford

I vintras läste jag boken Morden i Oxford och tyckte väl ändå att det var en hyfsat bra bok. För några veckor sedan kom jag över filmen, med Elijah Wood och John Hurt i huvudrollerna. Jag hade övertalat en vän att se filmen med mig genom att framhålla hur spännande den måste vara med tanke på boken. Vi slog oss ned i soffan fyllda av förhoppningar och med sedvanligt tilltugg – popcorn. Men fy vilket slöseri med förväntningar! Det var bland det absolut sämsta jag någonsin sett! Filmen var inte alls trogen boken, tempot var långsamt, skådespeleriet var skrattretande och den matematiska mystiken som boken personifierade hade man inte alls lyckats transferera till filmen. Mitt sällskap somnade efter bara några minuter och själv gav jag upp och tryckte på stoppknappen efter ca 40 minuter. Det här är en film som man absolut bör undvika att titta på om man inte är i desperat behov av ett sömnpiller! 

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv, Recension och märkt , , , av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare