Weyman Jones, Messages – En amerikansk thriller

Jag fick ett recensionsexemplar av en amerikansk författare (Weyman Jones) som jag inte kände till.

Boken handlar om en ung man (Mike) vars mamma, som är chef för det företag där han själv jobbar, anklagas för mord på sin unga älskare. Mike är övertygad om att mamman inte är skyldig. Han tror att djurrättsaktivister som har hotat henne tidigare ligger bakom mordet men polisen och alla andra är tveksamma.. För att ta reda på sanningen bakom mordet åker han bland annat  till en karibisk ö där mammans pojkvän ”försvann” och möter sin far som lämnade dem när han var liten…

Det finns två olika typer man kan välja till som huvudkaraktär när man ska skriva en sanning/hämnd-roman som det här är. Den ena är supermachomannen (för det är oftast män) och den andra är den förvirrade unge mannen. Den ena utrustar sig med vapen. Det gör inte den andra sorten…

Mike är en naiv ung man som lider av duktighetssyndrom och som inte har reflekterat över livet i allmänhet. Jag blev irriterad på honom och suckade över en del av hans handlingar men det är bra för då är han är en ”verklig” person och inte en stereotyp.

Jag gillar också att vi får höra Mikes tankegångar (Han redigerar det han säger) och att karaktärerna inte är rakt igenom onda eller goda. Slutet var lite klyschigt och hade passat bättre som film men det var överlag en spännande bok.

Jones är en före detta marinsoldat och affärsman och har skrivit populära barnböcker. Han har skrivit tre thrillers innan denna. Man kan förbeställa boken på Amazon.com  Jag hittade även en sida (International Thriller Site) där det fanns en intervju med författaren om den här boken. Den kan vara intressant att läsa och sidan kan vara bra att lägga på minnet.  Här är länken!

Detta inlägg är publicerat under Böcker och märkt , av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.