Geim av Anders de la Motte

Det är inte ofta jag blir uppringd av en annan skribent på Deckarhuset och sedan får första kapitlet av en deckare uppläst över telefon bara för att den är så bra! Så var dock fallet med just Geim.

Jag hade med andra ord skyhöga förväntningar på den här boken. Glädjande nog blev jag inte besviken.

.

Handlingen

Den inte helt laglydige Henrik HP Pettersson ”hittar” en dag en mobiltelefon. I mobilen dyker det ganska omgående upp en textruta som frågar honom, vid namn, om han vill spela ett spel. Spelet går ut på att utföra visa uppdrag i det verkliga livet samtidigt som det hela filmas med mobilens kamera, för detta belönas han med poäng vars summa han sedan kan få ut i amerikanska dollars. HP nappar på erbjudandet och i början går det verkligen bra för honom. Han lever för spelet! Men sedan…

.

Årets deckare

Med denna typ av handling och ingredienser som ett ”superspel”, konspirationsteorier och möjligen även en hemlig organisation (med trådar både här och där) är det såååå lätt att gå fel. Men Anders de la Motte lyckas inte bara gå rätt, utan helt rätt. Resultatet blir en historia som flyger fram som en BMW på Autobahn. Utförandet är verkligen perfekt!

Jag är ganska övertygad om att detta kommer bli mitt val till årets deckare. Läs den!

Detta inlägg är publicerat under Böcker av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.