NaNoWriMo 2010

Snart är det november igen och det betyder att det återigen är dags för NaNoWriMo!

.

National Novel Writing Month

NaNoWriMo (eller National Novel Writing Month) är ett amerikansk påfund som helt enkelt går ut på att få oss vanliga dödliga att skriva en berättelse på 50.000 ord under november månad.

För att underlätta det hela har de skapat en sida (nanowrimo.org) där du gratis kan registrera en profil (påminner lite om en facebook-sida) Där kan du om du vill presentera delar av din historia så att andra kan läsa den. När du registrerar dig får du även tillgång till forumet (vilket i mitt tycke är hjärtat av NaNoWriMo) där kan du nämligen diskutera dina problem med alla andra som också tagit på sig uppgiften att skriva de 1667 orden per dag. Det finns även en svensk del på forumet där ”alla pratar svenska” där brukar det även anordnas träffar ute i det riktiga livet i många delar av landet.

Har du funderat på att skiva något själv men aldrig kommit till skott? Då är NaNoWriMo perfekt för dig! Varför inte kila in och registrera dig redan idag!

.

Reglerna

Reglerna för NaNoWriMo är väldigt enkla. Du ska få ned 50.000 år under november! Du får inte börja skriva innan och du kan självklart skriva på svenska. Ingen behöver läsa det du skriver, men du kan om du vill publicera utdrag på deras sajt. NaNoWriMo är en ”tävling” även om du endast tävlar mot dig själv. För att ”bevisa” att du har vunnit laddar du i slutet av månaden upp ditt alster i en automatisk ord räknare på sajten (detta behöver du självklart inte göra om du inte känner för det)

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.