Vet ni vad det är för dag idag?

Jo det är världsbokdagen! 1995 bestämde UNESCO att 23 april skulle bli hela världens festdag för firandet av böcker, författare och läsning samt  värnandet om upphovs-rätten och människors fria tillgång till information

Kolla in ditt bibliotek!

Många bibliotek i Sverige brukar göra något extra denna dag. Det är till exempel vanligt att man låter allmänheten få ta  del av böcker som inte längre får plats i bokhyllorna. Antingen får man dem gratis eller för några ynka kronor. På Hallsbergs bibliotek där jag har min arbetsplats så får man 3 böcker gratis och vill man ha fler kostar det 10 kr för 3 böcker. Ni skulle bli förvånade över hur många fina, bra och ibland rätt nya böcker som sållas bort på grund av platsbrist man kan verkligen fynda! Ibland så har man till exempel köpt in många ex för att en bok varit väldigt populär ett tag men efter ett tag behövs inte lika många ex. Eller så kan det vara väldigt nischade böcker som inte så många läser men som är intressanta för personer med just det intresset.

Fynd

Jag har redan hittat Michael Tappers bok ”Snuten i skymningslandet – Svenska polisberättelser i roman och film 1965-2010”. Ser sprillans ny ut!

Detta inlägg är publicerat under Allmänt, Böcker av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.