Vem är Erik Larson???

Jag måste ha missat något….

Igår så stod det i media att Erik Larsons succéroman Djävulen i den vita staden nu ska filmatiseras med Leonardo Di Caprio i huvudrollen. Denna bok och författare har gått mig helt förbi fast den kom ut 2004. Efter lite sökande så vet jag i alla fall nu att Erik Larson är journalist och amerikan och borde således vara en svenskättling, eller möjligen norsk eller danskättling.

Handling

Boken verkar vara väldigt bra och precis min smak. Det är en historisk kriminalroman som utspelar sig under världsutställningen i Chicago 1893 som blev känd som den ”vita staden”. Där härjar en seriemördare som charmar unga kvinnor. Världsutställningar är en perfekt miljö för en kriminalroman i år kom Mordet i Eiffeltornet på svenska som utspelar sig under världsutställningen i Paris 1900.

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.