NaNoWriMo: Susanna Bjönberg del 2

Namn: Susanna Björnberg

Ålder: 25 (26 i november)

Ort: Göteborg

.

Nu har NaNoWriMo äntligen startat! Hur blev din första dag?

Min första dag blev lång. Jag började med en styrkande power nap vid 19-tiden på söndagen och var sedan igång med de sista förberedelserna (tekokning och liknande) från och med 23.30.

00.00 var det dags att börja skriva och sedan flöt det på så. Jag slutade skriva 23.09 samma kväll.

.

Har du någon taktik för resten av månaden?

Den enda taktik jag har är att försöka nå mitt dagliga mål (5 000 ord/dag) eller att i alla fall inte understiga 2 500 ord/dag. Till hjälp har jag min synopsis att följa.

.

Har du något hemligt knep för att lyckas ”klämma ur” dig alla ord?

Det bästa tipset jag har att ge är att sluta fundera så mycket. Låt karaktärerna tala och om de börjar tala om ovidkommande saker så går det alltid att redigera bort så snart NaNo är över. Så snart man har fått upp farten kommer det betydligt lättare och tänk på att allting som ger ord är bra, om det så är långa diskutioner om vädret eller en lång utläggning om rättsmedicin =)

.

Antal skrivna ord så här långt: 60 022 (2010-11-03 kl 21.25)

.

Det går fortfarande att delta i NaNoWriMo, men du måste då ta igen det du har missat! (vilket inte är omöjligt, bara jobbigt). Mer om NaNoWriMo hittar du HÄR…

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.