NaNoWriMo: Susanna Bjönberg del 2

Namn: Susanna Björnberg

Ålder: 25 (26 i november)

Ort: Göteborg

.

Nu har NaNoWriMo äntligen startat! Hur blev din första dag?

Min första dag blev lång. Jag började med en styrkande power nap vid 19-tiden på söndagen och var sedan igång med de sista förberedelserna (tekokning och liknande) från och med 23.30.

00.00 var det dags att börja skriva och sedan flöt det på så. Jag slutade skriva 23.09 samma kväll.

.

Har du någon taktik för resten av månaden?

Den enda taktik jag har är att försöka nå mitt dagliga mål (5 000 ord/dag) eller att i alla fall inte understiga 2 500 ord/dag. Till hjälp har jag min synopsis att följa.

.

Har du något hemligt knep för att lyckas ”klämma ur” dig alla ord?

Det bästa tipset jag har att ge är att sluta fundera så mycket. Låt karaktärerna tala och om de börjar tala om ovidkommande saker så går det alltid att redigera bort så snart NaNo är över. Så snart man har fått upp farten kommer det betydligt lättare och tänk på att allting som ger ord är bra, om det så är långa diskutioner om vädret eller en lång utläggning om rättsmedicin =)

.

Antal skrivna ord så här långt: 60 022 (2010-11-03 kl 21.25)

.

Det går fortfarande att delta i NaNoWriMo, men du måste då ta igen det du har missat! (vilket inte är omöjligt, bara jobbigt). Mer om NaNoWriMo hittar du HÄR…

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.

4 svar på ”NaNoWriMo: Susanna Bjönberg del 2

  1. Det är verkligen omänskligt många ord! 🙂 Själv ligger jag på det förhållandevis blygsamma 5569 ord (4 november kl. 10:18)

  2. 20000 ord per dag är ju hemskt mycket! Jag hade tänkt vara med i år, men gav upp redan första dagen. Det är svårare än man tror när man väl sitter där och stirrar på en tom datorskärm.

  3. Det hela började som en tävling mot mig själv, att bli klar snabbare och snabbare. När jag började med den lilla tävlingen var jag klar på fem dagar, sedan två och i år hade jag skrivit 50 000 ord på lite drygt 23 timmar. Efter det har jag dock dragit ner på antalet till ett mer hälsosamt antal per dag.

    Beatrice: Det är verkligen fruktansvärt svårt att bara kasta sig in i det och jag hade inte kommit ett ord om jag inte hade haft min synopsis. Jag hoppas att du får inspiration nog att ändå börja i år =)

  4. Beatrice: Du kan fortfarande hoppa upp på hästen igen! 🙂
    Jag brukar se på det så här: Även om du tidigt inser att du kanske inte kommer ”vinna” detta år, så kan det ju löna sig att kämpa på till slutet ändå! Ett påbörjat manus på 20000-30000 ord är ju inte heller fy skam! 🙂

Kommentarer är stängda.