Bäddat för mord av JD Robb

Nora Roberts

JD Rob är en öppen pseudonym och bakom namnet står Nora Roberts.

.

Framtidens NY

Den snabba beskrivningen av boken är att det är en si-fi deckare medromantiska inslag. Det här är framtiden, där 00-talets vapen är förbjudna sedan länge, luftburna fordon är standard, droger är till följd av ordningsmaktens vanmakt legaliserat och en kontroversiell fråga som fått uppvaktning från politiskt håll är legaliseringen av prostitution.

Eve Dallas är polis i detta framtidens New York. Hon är en ung dam med ett trassligt förflutet och problem med relationer till sina medmänniskor. Dallas kopplas in som spaningsledare på ett mycket speciellt fall där en prostituerad kvinna hittas mördad under skrämmande omständigheter. Mördaren har tagit stora risker och utfört mordet med ett antikt vapen – en pistol. Detta skapar stort rabalder, och inte blir det bättre av att offret är släkt med en av Washingtons höjdare. Dallas tillvaro kompliceras ytterligare av att hon uppvaktas av en av de misstänkta, något som hon har blandade känslor inför.

.

Från skeptisk till positiv

Jag var minst sagt skeptisk efter de inledande sidorna, allting kändes så löjligt. Efter ytterligare 20 sidor hade jag ändrat uppfattning. Jag fick till slut svårt att lägga boken ifrån mig, och jag måste erkänna att den faktiskt var riktigt bra. Och framför allt – den bryter av från mina normala deckarvanor!

Detta inlägg är publicerat under Böcker och märkt , , , av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare