Veckans filmtips

Då och då presenterar jag lite filmtips inför helgen. Det blir ett biotips, TV-tips och ett klassiskt filmtips.

Biotipset

Imorgon (fre 20/7) är det biopremiär för Inte ens det förflutna. En Maria Wern-deckare baserad på en av Anna Janssons böcker.

 

 

TV-tipset

American Gangster är en gangsterfilm från 2007 med Denzel Washington som maffiaboss jagandes av en polis spelad av Russel Crowe. Allt snyggt förpackat i 70-talsmiljö.
Visas: Lördag på TV3 kl. 21.00

 

.

Klassikern

Rosa pantern Kuppfilmskomedi från 1963 med Peter Sellers i sin paradroll som den oduglige men charmige kommissarien Clousseu. Det är en blandning av fars och glamour med inslag av en en fräck juveltjuv. Humorn är speciell och passar en del, andra inte. Själv älskar jag de här filmerna. Undvik nyinspelningarna av filmerna!

 

 

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv och märkt , , , , , , , , , , , , , , av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.