Söndag 1 maj

[SCROLL]

Söndag 1 maj

Kanal 1 16.05  Mannekäng i rött

Svensk kriminalfilm från 1958 med bland annat Anna-Lisa Ericsson som detektivens hustru. Bygger på en deckare av Folke Mellvig som skrev om detektiven John Hillman och hans fru. Jag är barnsligt förtjust i gamla filmer skulle gärna se den. Svensk matinéfilm från 1958

TV3 20.00 Bones

Säsong 6 del 18 – aktuell säsong.

TV8 20.00 Morden i Midsomer

Säsong 9 del 5

Kanal 1 21.00  Brottet och straffet

Brittisk kriminalserien skapad av Lynda La Plante. Hon som även har gjort de fantastiska kriminalserierna I mördarens spår och Anna Travis. Säsong 11 del 5 – REKOMMENDERAS!

Kanal 9 21.00  Harry´s Law

Am. kriminalserie med Kathy Bates i huvudrollen. Tuffa Harriet Korn får sparken från sitt jobb som patentjurist och beslutar sig för att börja på ny kula som försvarsadvokat. Säsong 1 del  8 – aktuell säsong.

TV4+ 21.00  Poirot: Murder on the links

Poirot och Hastings befinner sig på franska Riverieran när ett mord sker och den här gången blir Poirot utmanad av en annan mästerdetektiv. Säsong 6 del 3 – För Christie-älskare

Kanal 9  21.55  Law & Order:SVU

Säsong 12 del 8 – aktuell säsong.

TV6 22.00  Navy CIS LA

Variant på Navy CIS fast i Los Angeles. Säsong 2 del 13 – aktuell säsong

TV8 22.10  The Closer

Am. polisserie. Den tuffa och kluriga polischefen Brenda leder sitt team med järnhand. (Säsong 6 del 7)

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.