Snövit ska dö

snövitskadö

Mästerlig deckare

Vilken bra första bok på semestern! Det här är den första boken i en tysk serie av Nele Neuhaus om poliserna Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein. Handlingen sätts igång när en man i 30-årsåldern blir frisläppt efter att ha avtjänat 10 år för mord på två unga tjejer vars kroppar aldrig återfanns. Att som straffad återvända till en liten by där något hemskt hände och där alla känner alla är som bäddat för trubbel. Men vad hände egentligen den där kvällen för 10 år sedan? När en tjej försvinner igen börjar häxjakten..

 

Nele Neuhauses största styrka är intrigen. Det är så många vändningar och oväntade händelser att det är sträckläsning som gäller. Och hon får ihop det väldigt skickligt. Persongalleriet är också väldigt bra. Det finns gott om personer att identifiera sig med, gilla, tycka synd, om och hata. Tack och lov blir ”skurkarna” aldrig Disneyskurkar. Det räcker så bra med småsinthet, girighet, egoism och avundsjuka.

 

Tur att jag kan tyska för jag funderar seriöst på att beställa hem serien från Tyskland istället för att vänta på att resten ska översättas. Att min tyska är lite ringrostig är nog rätt bra för då kommer boken vara lite längre.

Detta inlägg är publicerat under Böcker, Recension och märkt , , , , av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.