Höstens deckare 2016

Kataloger 2016_maj_mindreTre gånger per år utkommer Svensk bokhandel med en katalog för höstens, vårens och sommarens böcker.  Där listar de allra flesta av förlagen sina böcker inför kommande säsongen.  Det är guld värt när man vill ha koll på vilka böcker man ska satsa på att köpa.  Man kan också tidigt ställa sig i reservationskö på biblioteket för att vara säker på att få läsa den först.

 

Jag brukar läsa igenom katalogen och göra en lista på deckarna. (Se listan nedan) Vill dock påpeka att en del förlag är inte med i katalogen och att jag kan ha missat någon bok, skrivit fel mm. Personligen ser jag fram emot Anders de la Motte och Mons Kallentofts nya serier. Leif GW Perssons senaste samt ett par historiska deckare och någon debut.

 

Deckare hösten 2016

Detta inlägg är publicerat under Böcker av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.