Sista Morden i Midsomer ikväll!

 


UPPDATERING:
Sista Morden i Midsomer med John Nettles ikväll
(Det vill säga: inte sista Morden i Midsomer som jag skrev igår)

Idag visas det allra sista avsnittet av Morden i Midsomer med John Nettles i huvudrollen (säsong 13 del 4)  kl. 21:00 i Kanal 1.  Jag har följt serien (som hade sin höjdpunkt någon gång vid säsong 2-5) slaviskt sen den startade i slutet av 90-talet.  Förra säsongen var riktigt dålig och det gick helt klart på autodrive. Den sista säsongen har dock varit lite bättre igen. Nu återstår bara att se HUR serien kommer att bli utan Nettles….

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.