Nora Roberts – Förföljd av det förflutna

Storsäljande bestseller-författare

Jag tyckte väl att jag kände igen namnet när jag beställdes recensionsexemplaret. (Boken släpptes nyligen i Sverige) Nora Roberts är en av USAs mest framgångsrika författare och har gett ut över 150 böcker! Någon gång för länge sen har jag läst en av hennes romantiska böcker som hon är mest känd för. I det här fallet så beställde jag boken utifrån en teaser och förväntade mig en spännande thriller.

”En fruktad seriemördare är hårt bevakad i fängelset. Trots det börjar fler kvinnomord ske med exakt samma tillvägagångssätt. Det väcker fruktansvärda minnen hos Fiona Bristow. Hon var själv fånge hos… ”


Handling

Fiona Bristow lever ett tillbakadraget liv på en Ö utanför Seattle där hon utbildar och tränar hundar. 10 år tidigare blev hon bortförd av en seriemördare men lyckades fly. Trots att seriemördaren nu sitter i fängelse så begås det nya mord som påminner om de gamla morden och polisen befarar en copy cat. Eftersom Fiona var den ”som kom undan” så finns det stor risk för att mördaren ska ge sig på henne. Samtidigt så lär Fiona känna sin nya´snygga  granne och genomför ett par räddningsaktioner med sina spårhundar.


Karaktärer

Låt oss säga så här… jag förstår att Roberts mest är känd för sina romantiska romaner (hon har även skrivit Harlequin noveller). Den manliga karaktären är urbilden av den stereotypiska idealbilden för hur en man ska vara. Han är snygg, sexig, och stark. Han är lite sådär charmigt korthuggen och maskulin utan att vara för macho samtidigt som han är oerhört förstående och mjuk. Låt oss icke förglömma – en konstnärssjäl. Fiona är lite mer mänsklig men trots det något av en superperson.

Förväntningar

Den här boken var inte alls som jag hade tänkt mig. Det kunde ha blivit en enorm besvikelse men efter ett tag accepterade jag  boken för vad den är. Det är en lättsam romantisk bok med lite spännande inslag och mycket fokus på hundar. Roberts har antingen ett stort intresse för spårhundar eller så är hon väldigt noga med research. (Gillar man inte hundar ska man absolut inte läsa den här boken).

Enkelt uttryckt

Det här är  inget jag rekommenderar till deckarälskaren. Möjligen om du gillar kombinationen Romantik, hundar med lite spänning (I den ordningen och med betoning på LITE spänning).

Detta inlägg är publicerat under Böcker av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.