Sherlock Holmes – Filmen

Jag har skrivit mycket om Sherlock Holmes den senaste tiden, det är lika bra att erkänna att jag drabbats av ett svårt fall av Holmesfeber 🙂 En ganska trevlig åkomma faktiskt!

Nu har jag precis sett Guy Ritchies filmversion av Holmes. Det blev en glad överraskning! Innan filmen hade premiär var jag extremt skeptisk till denna film. Trailern var i mitt tycke urdålig och jag var övertygad om att filmen skulle bli en flopp i samma liga som Pluto Nash.

Så fel man kan ha! 🙂

Det tog Ritchie 9 försök, men med Holmes har han äntligen lyckats skapa en bra film! Karaktärerna känns uppdaterade, utan att för den delen ha förlorat sina ”själar”.

Jag tror aldrig det funnits så här mycket action i en Holmes-film tidigare, men det funkar! Jude Law tog dessutom Dr Watson till en helt annan nivå, vilket var väldigt trevligt. Det finns även en väldigt stark kemi mellan Holmes och Watson, denna är nog det enskilda moment som gör mest för att verkligen lyfta den här rullen.

I natt vann förresten Robert Downey Jr dessutom en Golden Globe för sin tolkning av Sherlock Holmes!

Ser fram emot uppföljaren!

Läs även Lindas recension av filmen…

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv, Recension av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.