Om ni missade…

…. Den fördömde och The Last weekend, två TV-serier som har gått/går nu under jullovet, så finns de tack och lov kvar på SVTplay.

Den fördömde – säsong 2

Första säsongen (2 delar) sändes julen 2010 och bygger på Hans Rosenfeldt & Mikael Hjorts deckare Det fördolda och Lärjungen. Rolf Lassgård har huvudrollen. Jag har själv inte läst böckerna eller sett första delen men enligt wikipedia så handlar det om det här:

 

Sebastian Bergman var tidigare polisens mest anlitade kriminalpsykolog och profilerare, men hans värld krossades när hans hustru och dotter omkom i flodvågskatastrofen i Thailand 26 december 2004. Idag är han en skugga av sitt forna jag, som lever ett självdestruktivt liv utan arbete, vänner och familj.

 

När Sebastian är i Västerås för att ta hand om sitt barndomshem efter moderns bortgång, stöter han på sin gamle kollega Torkel Höglund från Riksmordkommissionen som också är i stan för att utreda ett brutalt pojkmord där. Senare samma kväll hittar Sebastian ett brev hos sin mamma som nämner en familjehemlighet. Sebastian inser att hans enda sätt att kunna nysta vidare i familjehemligheten är att få tillgång till polisens register. Så på falska premisser övertalar han Torkel om att få börja jobba igen. Väl tillbaka hos polisen börjar fallet de utreder att intressera Sebastian på fler än ett sätt.

 

Linda har recenserat både Det fördolda och Lärjungen och den tredje (Fjällgraven) och gillade dem.  Här har ni fortsättningen på TV-serien

The Last Weekend

Ibland händer det att jag missar saker på TV-sidan. Som den här serien, i tre delar.

 

Bara Rupert Penry-Jones borde göra det värt att se serien. Att det sen handlar om svartsjuka, rivalitet och begär är bara en bonus. Första delen sändes igår (27 december) så ni har gott om tid att se det avsnittet innan nästa sänds.

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.