Oj, oj, oj… bland de sämsta jag har läst!

Det finns ju väldigt många deckarförfattare i världen, av dessa är det väldigt många jag inte har läst en endaste bok av. Sedan finns det ju en liten klick med riktigt kända författare och av dessa har jag åtminstone nästan alltid läst något. Det finns dock även undantag här.

För snart ett år sedan läste jag min första bok av en av världens bäst säljande deckarförfattare. Den var inte bra. Trots detta beslutade jag mig under jul och nyår att läsa två deckare till av denna författare, som för övrigt har skrivit ovanligt många böcker. Tanken bakom detta var att om denna författare nu säljer så mycket böcker så kanske boken jag läste för ett år sedan var ett undantag.

.

Superdålig

Den första boken var en sci-fi thriller som verkligen var superdålig. Det kändes som om författaren hade kommit på idén till boken under frukosten, skrivit den under dagen, skickat den till förlaget på kvällen och att förlaget sedan hade låtit trycka upp den under natten.

Den andra boken var första delen i en regelrätt deckarserie. Den var bättre än sci-fi thrillern, men fortfarande väldigt dålig. Handlingen hade ingen konflikt. Den gick helt enkelt från punkt A till punkt B och sedan var det slut. Karaktärerna var dessutom så platta att det var svårt att hålla isär dem.

.

Mysterium

Efter att ha läst tre böcker av denne författare så begriper jag inte hur denne har lyckats bli publicerad, än mindre hur denne lyckas sälja så mycket böcker.

.

Gissa

Någon som vill gissa vilken författare jag pratar om? 😉 Jag tänker inte säga om ni gissar rätt, men gissa gärna ändå.

Detta inlägg är publicerat under Böcker av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.

6 svar på ”Oj, oj, oj… bland de sämsta jag har läst!

  1. Alldeles för svårt att gissa eftersom det tyvärr finns alltför många exempel. Inte minst bland svenska författare. Illa och slarvigt skrivna, tramsiga intriger och allmänt dåliga…till exempel Leif GW Perssons senare alster och Henning Mankells senare, bara för att nämna några. Om de hade skickats in till förlaget under annat namn hade man skickat tillbaka dem med vändande post. Jag tycker du kan tala om för oss vem du läst. Fegt att säga A men inte B.

  2. Det kan bara vara James Patterson, han ”producerar” väl en bok i månaden eller så, alla fyllda med samma smörja.

  3. Michael White?
    Och nej – säg inte vem det är, eller i alla fall inte förän någon gissar rätt hihi

  4. Ibland, särskilt i när det kommer till deckare, kan man ibland undra hur författaren överhuvudtaget blev publicerad.
    S. King sa en rolig kommentar angående detta en gång, något i stil med: Bästa tipset till någon som vill bli författare är att läsa mycket. Det kommer förr eller senare leda till ett tillfälle då den blivande författaren lägger ned en bok och säger -det här var dåligt, JAG kan skriva bättre än det här och DEN här blev publicerad.

Kommentarer är stängda.