Mordgåtor på Söder

Södermalmsmorden av Lars Bill Lundholm. 

Det är miljöbeskrivningarna som har huvudrollen i den här boken. Författaren använder ett målande språk då han beskriver ett Stockholm som han tycks känna mycket väl. Jag är nyinflyttad stockholmare och kom på mig själv med att använda boken lite som en ”reseskildring”. Jag måste erkänna att jag mer än en gång plockade fram Stockholmskartan som en vän varit vänlig (och möjligtvis ironisk) nog att ge mig. Samtidigt som detta var lärorikt för mig som försöker lära känna en ny stad, riskerar berättelsen att bli lite rörig för den som inte alls hittar (eller är intresserad av att lära sig hitta) i Stockholm.

Omgivningarna gör berättelsen levande och väger upp det faktum att dess handling inte känns så originell. Kommissarie Axel Hake försöker lösa ett fall där en man hittats mördad och dumpad i vattnet. Vid sidan om mordutredningen kämpar han med privata relationer och jobbiga chefer.

Boken faller under genren Stockholm noir, en genre som tydligen är här för att stanna… så det är väl bara att gilla läget.


Detta inlägg är publicerat under Böcker, Recension och märkt , , av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare