Mord under Tjörn runt

“Mord under Tjörn runt” är Ramona Franssons femte fristående deckare med spaningschef Greger Thulin i spetsen.

Jag har läst alla de tidigare böckerna (men i en något annorlunda ordning) och kan konstatera att Fransson har utvecklats väldigt mycket som författare. Varje ny bok som har kommit ut har varit bättre än de tidigare och ”Mord under Tjörn runt” är inget undantag, den är i särklass hennes bästa deckare så här långt.

.

Handlingen är till stor del inspirerad kring historien om boken ”Gömda”, boken som från början påstods vara helt sann och som numera är baserad på en sann historia…

I början var jag minst sagt skeptiskt till att basera en deckare på denna historia, det finns allt för många fällor och det är så lätt att trampa fel… Fransson klarade dock av balansgången galant. Deckarintrigen står både på helt egna ben och blir dessutom riktigt spännande! Det blir alltså aldrig tal om någon smutskastning utan istället fokuserar Fransson på att analysera makt (och vad makt gör med människorna som innehar den). Samtidigt tar den upp det svåra ämnet om hur anklagelser om incest ”utreds”.

Ramona Fransson skriver som vanligt på sitt egna, raka och berättande sätt. En stil som kanske inte passar alla, men som jag själv tycker funkar helt ok.

.

Har du inte läst några av Ramona Franssons tidigare deckare tycker jag definitivt att du ska börja med denna!

1 Kommentar

  1. Jag tackar ödmjukast! Blev så glad att hade jag kunnat hjula, hade jag gjort det!

    Anmäl!

    18 juni 2010 13:38