Midnatt i ondskans och godhetens trädgård av John Brendt

Jag har noterat det datum jag köpte den här boken, det var den 22 juni 2000… Närmare 9 år sedan med andra ord. Inte desto mindre är det en historia värd att nämna i detta deckarsammanhang.

Innan jag läste boken såg jag filmatiseringen, regisserad av Clint Eastwood med Kevin Spacey och John Cusak i huvudrollerna. Jag tyckte kanske inte att det var världens bästa handling eller skådespel (konstigt nog med tanke på rollistan), men fotot, stämningen och musiken var förtrollande! Bara någon vecka senare köpte jag boken. Det visade sig att man kapat stora delar av handlingen för att få ihop det till en film. Boken var oändligt mycket bättre rent intrigmässigt, och stämningen som infunnit sig genom filmen levde kvar även i boken.

Handlingen bygger på en verklig händelse som ägde rum i Savannah i början av 1980-talet. Antikvitetshandlaren Jim Williams anklagades för att ha dödat en ung man och mitt i denna härva av mord, lögner och svek befann sig journalisten John Berendt. Berendt blev vän med den excentriske Williams och fick möjlighet att följa intrigen under de många år processen fortgick.

Detta inlägg är publicerat under Böcker, Recension och märkt , av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare