Är inte detta en kopia?

DN.se har en längre artikel om The mentalist som visas på TV3… min spontana tanke när jag såg trailern för serien för första gången var att den verkade väldigt lik Psych. Är det bara jag som tycker dessa två serier verkar ha VÄLDIGT mycket gemensamt?

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.

2 svar på ”Är inte detta en kopia?

  1. ’Mentalist’ är bara kopiera av ’Psych’ men, det suger fett !!! Jag såg ett avsnitt och tänkte jag… ’blah… det har är psych för vuxen’. Visste är han snygg, men han har inte som bra personality som Shawn Spencer. På Mentalist, han bara kollar runt lite bland och sen säger nåt viktig. Det finns ingen ’Shawn Vision’ som i Psych. Mentalist har ingen ’obscure 80’s references, puns and word play, eller ’fun’ som Psych har. Kanske det är att jag är en jättestor Psychfan, men jag ger Mentalist two thumbs down…. hehehe 🙂

  2. Tack Kim 🙂 Insåg förresten att Psych kanske inte visas på någon kanal i Sverige(?) så TV3 hade väl hoppats på att komma undan med ”sin” kopia.

Kommentarer är stängda.