Månguden – DVD

Åntligen! SVT har efter drygt 20 år äntligen släppt Månguden på DVD och Jag har fått chansen att se om filmen som gav mig mardrömmar under flera år! 🙂

Så hur var det då att se den som en 31åring år 2010?…

Det ska erkännas att om man inte har några känslomässiga band till Månguden så är det ingen höjdare till film. Den är lågbudget och den lider av en hel del hemska skådespelarinsatser och musik som är alldeles för överdramatisk… men trots detta är den verkligen inte dålig! Jag blev lite paff över att bildspråket fortfarande kändes modernt på sina håll (undrar om den var före sin tid när den kom).

Berättartekniken är dock inte optimal, den känns inte helt logisk och det finns dessutom flera hål i historien… En del av dessa är säkert ett medvetet val från filmskaparens sida, men hålen är lite för många och stora för att jag ska kunna smälta dem helt.

Storyn är simpel. En massmördare iklädd en afrikansk mångudsmask hugger ned tältande människor med en machetas samtidigt som denne filmar det hela. Detta är dock ingen slasherfilm! Det visas knappt en droppe blod… istället skapar den en smygande känsla av obehag, som när jag såg den för första gången fortsatte att växa även efter det att filmen var slut. Vi får följa polisens jakt på mördare…

Se den, helst ensam, en sen kväll! 🙂

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv, Recension av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.