The Sacred Bones av Michael Byrnes

Finns det något bättre sätt att tillbringa påsken på än med en religiös thriller? The Sacred Bones är Michael Byrnes debutbok. Han blandar fakta och fiktion på ett skickligt sätt och resultatet är en bok med snabbt tempo där man hela tiden vill få reda på vad som händer härnäst. (Jag vet tyvärr inte om boken finns utgiven på svenska.)

Ett antikt begravningsskrin blir stulen från en krypta under Tempelberget i Jerusalem och spänningarna mellan muslimer, judar och kristna ökar markant efter stölden.

Samtidigt anställer Vatikanen genforskaren Charlotte Hennesey och antropologen Giovanni Bersei för att studera innehållet i en nyanländ låda. Lådan innehåller ett begravningsskrin  från 30 e. Kr., som i sin tur innehåller benen från en man som blivit korsfäst. Bevisen får dem att undra om benen tillhör Jesus. De inser att de är i stor fara eftersom den katolska kyrkan med största sannolikhet inte vill att informationen ska komma ut.

Den katolska kyrkan, konspirationsteorier, tempelriddare, och konflikten i mellanöstern var alla saker som lockade mig till att läsa boken. Jag älskar deckare med religiösa teman och jag blev inte besviken. Jag har redan beställt efterföljaren, The Sacred Blood, eftersom jag ser fram emot att få reda på hur historien fortsätter.