Madonnan i Notre-Dame

Alexis Ragougneau

Är en fransk manusförfattare som debuterade som deckarförfattare med den här boken. Han har även arbetat i Notre Dame som spelar en central roll i den här boken

Jungfrudöd

En ung vacker kvinna klädd i vitt hittas död i kyrkan. Åklagare Claire Kauffman leder utredningen som verkar solklar efter att en fantatisk religiös man kan kopplas till fallet. Den enda som fattar misstankar är Fader Kern, en präst verksam i kyrkan.

Dyster och kuslig miljö

Katedralen Notre-Dame ger en dyster bakgrund till karaktärer som är plågade och vilsna. Boken är välskriven med fokus på karaktärernas psyke och mindre på själva mordgåtan. Om man gillar det är en smaksak.  I övrigt hade jag önskat att man fick ”se” lite mer av Paris. 

 

 

Detta inlägg är publicerat under Böcker, Recension av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.