Ian McKellan som Holmes!

93-årig Holmes

Över 70 personer har porträtterat Holmes på filmduken och den senaste i raden kommer att bli Ian McKellan Filmen kommer att utspela sig 1947 och handla om ett gammalt ouppklarat fall.

 

 

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv och märkt , , , , av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 30-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor för tillfället i Örebro. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun men är nu föräldraledig med vår son. Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer.

Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”.

Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning.

Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.

2 svar på ”Ian McKellan som Holmes!

  1. Är han 93år i filmen? Sir Ian Mckellen är ju annars en flitigt anlitad skådespelare (Sagan om Ringen t.e.x) och ganska långt från några 93år… 75år närmare bestämt.

    Du blandar nog ihop honom med Sir (ja, även han adlad) Christopher Lee. Han spelade det andra trollkarlen i sagan om ringen och är…..93år i Maj.

    Spännande release oavsett 🙂

Kommentarer är stängda.