Lördag 28 maj

[SCROLL]

Lördag 28 maj

Urval från dagens TV-tablå.

Kanal 9 16.10 Monk

Komisk detektivserie om den neurotiska ex-polisen Monk (Säsong 6 del 4)

Kanal 9 18.00 Psych

Komisk detektivserie (Säsong 4 del 2)

Kanal 9 20.00  Kommissarie Lewis

Brittisk kriminalserie med kommissarie Lewis som efter att ha varit assistent åt kommissarie Morse fick en egen serie. Säsong 5 del 3 – Aktuell säsong. Rekommenderas!

Kanal 9 21.55  Cracker

Brittisk kriminalserie om den tuffa kriminalpsykologen ” Dr Eddie Fitz” som har ett besvärligt hemmaliv (från 1995 del 7).

TV8 22.55 Brottskod: Försvunnen

repris

TV8 23.50 Mördare okänd

Brittisk kriminalserie. Säsong 2 del 7

TV4 00:20  Loneley hearts killers

Bonnie & Clyde-typ av film som utspelar sig på 40-talet. Mycket tveksam…
[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.