Sightseeing för bokmalar

Under förra veckans vistelse i New York hann jag med några litteraturanknutna turistattraktioner.

Public Library

En av veckans höjdpunkter var att besöka New York Public Library, en byggnad som jag sett förevigad i filmer och tidskrifter så många gånger.

Det var sååå mycket bättre än vad jag kunnat föreställa mig! Pampigt och stort, så klart, och helt fantastiskt att det hålls öppet för så väl nyfikna turister som hårt arbetande studenter och andra lässugna.

Central Park

En bok och en bänk i Central Park, vad mer kan man önska sig? Ett paraply kanske? Det hade sannerligen behövts, för regnet öste ner och jag hade ingen möjlighet att njuta av den önskade bokupplevelsen. Besvikelsen mildrades dock av att någon hade dedikerat en bänk i parken till mig och alla andra bokälskare.

Detta inlägg är publicerat under Allmänt och märkt , , av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare