Lördag 26 februariIdag går det en rad serier och filmer. En del är bra och en del mindre bra. Nedan är det jag rekommenderar.

[SCROLL]

Lördag 26 februari

Kanal 9 18.20  Monk

Lättsam och komisk kriminalserie som handlar om den neurotiska och pedantiska men geniale ex-polisen Monk. (Säsong 5 del 8 )

Kanal 9 21.30  I mördarens spår

Brittisk prisbelönad kriminalserie med Helene Mirren som den tuffa kommissarien DCI Tennison. (Säsong 2 del 4)

TV8  23.00  Mördare okänd

Brittisk kriminalserie

Kanal 9 23.40  Cracker

Brittisk kriminalserie om kriminalpsykologen ”Fitz” som i sitt privatliv är en riktig slarver. (1994 del 1)

TV6 01.40  Ripleys Game

Psykologisk thriller från 2002 baserad på Patricia Highsmiths romaner om psykopaten Tom Ripley. I den här filmen spelas Ripley av John Malkovich.

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.