Rea…Rea…Rea…

Spariver

Om man tänker sig att varje svensk köper en bok på bokrean, tänk vad pengar som sparas! En bok jag ville ha för ett par år sedan kostade då 300 kronor. Nu kan jag köpa den för 89 kronor. Om alla gör precis så och därmed sparar 211 kronor så har vi tillsammans sparat sisådär 1.890 000 000 kronor!

Familjeekonomi

Eller tänker jag fel nu? Maken ser svåreligen logiken i detta faktum, och framför allt menar han helt småaktigt att det inte ”inverkar positivt på vårt konto, precis”… Riktigt småaktigt!

Planering

Laddningen har varit viktig, alla bokreavänner! Jag har slipat armbågarna sedan i januari, och började lägga undan växelpengarna när jag handlar (för att make inte skulle se att det försvann oroväckande mycket på ett bräde runt 23 februari) och jag började till och med röja på sängbordet lite försiktigt. Fast inte för tydligt…

Vision

Min önskelista … allt? Ok ok, kanske inte ALLT. Deckare, reseskildringar. Alla sorters Lonely Planet reseguider, och…fler deckare, förstås.

Rudberg, Jungstedt, Rosman, Lehane, Theorin och med lite tur en och annan Christie som jag missat. Det var vad jag siktade på. Det som kom med hem var som vanligt bra mycket mer än så.

 

Tidigare synder

Förra året var, som maken ser det, en katastrof. Vi bodde då i Madrid och Día del Libro inföll den 6 mars. Jag shoppade loss som vanligt. Helt obekymrad om att alla mina fynd var på spanska. Kokböcker, deckare och blandat smått och gott.

Olyckligtvis kom jag hem med tre Kittyböcker också. På spanska… Det sänkte ALL makens tidigare tolerans från -3 grader till djupfryst och omöjligt att tina upp igen.

Det vill säga – jag har fått jobba lite extra på det 🙂

6 Kommentarer

 1. Haha
  1.890 000 000 kronor det är ju mycket pengar det… typ nästan 40.000 miljarder € ju 😉

  Anmäl!

  25 februari 2011 11:35

 2. Jag gillar din taktik (och logik)!

  Jag å pojkvännen ska ut på rean imorgon. Kan du tipsa om några böcker som vi inte får missa?

  Anmäl!

  25 februari 2011 22:55

  Erica

 3. tre sekunder av roslund och hellström? eller några trevliga Lynley deckare? Jag hittade en samling av Sherlock deckare också, faktiskt!

  Anmäl!

  26 februari 2011 13:59

  Mi

  mi

 4. Aj, jag är så besviken på butiksrean! Hittade bara 6st böcker! Gick genast hem och beställde ytterligare 15 st på nätet…

  Anmäl!

  26 februari 2011 15:55

  Erica

 5. För ett par år sedan hotade min man med skiljsmässa om jag inte skärpte mig, har blivit lite bättre sedan dess (men bara lite) 😉

  Anmäl!

  26 februari 2011 16:59

  Gunilla Holm

 6. Jag börjar att inse hur bra jag har det – jag fick sällskap runt i alla butiker och han handlade 12 böcker i butik och beställde säkert ytterligare 5 från nätet 🙂
  Vilken kille!

  Anmäl!

  26 februari 2011 17:05

  Erica