Rea…Rea…Rea…

Spariver

Om man tänker sig att varje svensk köper en bok på bokrean, tänk vad pengar som sparas! En bok jag ville ha för ett par år sedan kostade då 300 kronor. Nu kan jag köpa den för 89 kronor. Om alla gör precis så och därmed sparar 211 kronor så har vi tillsammans sparat sisådär 1.890 000 000 kronor!

Familjeekonomi

Eller tänker jag fel nu? Maken ser svåreligen logiken i detta faktum, och framför allt menar han helt småaktigt att det inte ”inverkar positivt på vårt konto, precis”… Riktigt småaktigt!

Planering

Laddningen har varit viktig, alla bokreavänner! Jag har slipat armbågarna sedan i januari, och började lägga undan växelpengarna när jag handlar (för att make inte skulle se att det försvann oroväckande mycket på ett bräde runt 23 februari) och jag började till och med röja på sängbordet lite försiktigt. Fast inte för tydligt…

Vision

Min önskelista … allt? Ok ok, kanske inte ALLT. Deckare, reseskildringar. Alla sorters Lonely Planet reseguider, och…fler deckare, förstås.

Rudberg, Jungstedt, Rosman, Lehane, Theorin och med lite tur en och annan Christie som jag missat. Det var vad jag siktade på. Det som kom med hem var som vanligt bra mycket mer än så.

 

Tidigare synder

Förra året var, som maken ser det, en katastrof. Vi bodde då i Madrid och Día del Libro inföll den 6 mars. Jag shoppade loss som vanligt. Helt obekymrad om att alla mina fynd var på spanska. Kokböcker, deckare och blandat smått och gott.

Olyckligtvis kom jag hem med tre Kittyböcker också. På spanska… Det sänkte ALL makens tidigare tolerans från -3 grader till djupfryst och omöjligt att tina upp igen.

Det vill säga – jag har fått jobba lite extra på det 🙂

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Mi. Bokmärk permalänken.

Om Mi

Namn: Mi

Roll: Bloggskribent

Om mig: 49-årig yrkesarbetande 2-barnsmamma i Skåne, som inte kan leva utan böcker. Är bara intresserad av böcker, struntar helt i musik, film och tv-serier.

Bor: I Bjärred, sydvästra Skåne, tillsammans med man och två siameser. Barnen är utflugna och kommer bara hem för att stjäla böcker ur mina hyllor.

Böcker: Pocket eller inbundet spelar ingen roll, men en ljudbok tar jag inte i. Försökte en gång, men kände mig lurad på läsupplevelsen. Bloggar om läsupplevelser, efterlängtade utgivningar, biblioteksbesök, lustiga antikvariat i världen, udda författare och jakten på den ultimata läsupplevelsen.


Gillar framför allt denna typ av deckare: Nyutgiven och mycket gammal litteratur är lika intressant. Jag är absolut ingen litteratursnobb utan läser allt jag kommer över. Utan urskiljning kan omgivningen ibland tycka. Så länge det är välskrivet och spännande fungerar det för mig. Läser om möjligt på originalspråk, eftersom viktiga känslor kan försvinna i en översättning. Jag gillar författare som vågar skapar något eget, unikt, och inte följer receptet för hur en bestseller ska se ut. Allt som har ett vackert målande språk och spänning i ett. En bok jag inte kan vara utan är Rex Stouts The League Of Frightened Men från 1935. Det jag ogillar är dussinförfattare som Läckberg och Marklund. Ja, allt som känns oinspirerat och oengagerat. Serier där samma personer dyker upp i flera romaner är något av ett hatobjekt. Som språkpolis får jag allergiska utslag av många slit-och-slängböcker. Tyskungen har så dåligt språk att jag faktiskt kastade den. Det händer inte ofta. Stavfel är fasansfullt, grammatiska grodor = papperskorgen.