Kriminalroman med fokus på kriminalteknik och sociala orättvisor


Varg Gyllander – Ingen jord den andra lik
Det här är den fjärde boken om kriminalteknikerna Ulf Holtz och Pia Levin. Vill ni veta mer om Gyllander kan ni läsa en intervju med honom vi gjorde för något år sen.

70-talsrealism
Som i så många andra kriminalromaner får vi följa en historisk handlingssekvens som bakas in i nutid. Den här gången får vi följa med till 60/70-talets miljonprojekt. Tragiskt är bara förnamnet. Gyllander tycks sälla sig till den långa raden av kriminalförfattare som tar upp samhällsproblematik i sina böcker.

Gamla ben
En ”ny” kropp hittas vid en arkeologisk utgrävning och Ulf Stoltz får hoppa in trots sin sjukskrivning. Med rätt experter kan de få fram ett ansikte av skelettet de hittar men vem är hon?

Har inte riktigt bestämt mig än….
…för om jag gillade boken. Jag tror kanske att man måste läsa serien i ordning. Jag kände i alla fall att jag hade förstått karaktärerna bättre om jag läst de tidigare böckerna. Jag tyckte också att temat var lite dystert men de andra böckerna kanske hade passat mig bättre.

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.