Historisk/matematisk deckare

Morden i Oxford av Guillermo Martínez.

En ung student från Argentina kommer till Oxford för att studera matematik. Kort efter ankomsten finner han sin hyresvärdinna mördad. Hans nyfunne vän, matematikprofessorn Arthur Seldom, får kryptiska meddelanden från mördaren och tillsammans försöker de lösa mysteriet.

Efter att ha läst på bokens baksida hade jag förhoppningar om att detta skulle vara en berättelse i stil med ”Da Vinci-Koden”. Visst finns det en del likheter i form av kryptiska meddelanden och professorer som försöker lösa gåtor, men i jämförelse med Dan Browns bok anser jag att denna hade en blek handling. Intrigen var stundtals spännande, men redan efter några sidor anade jag hur det hela skulle sluta. De matematiska inslagen gör att man måste tänka till lite, och jag tycker alltid att det är skoj med lite historiska inslag i skönlitteratur. Den förutsägbara upplösningen drar dock ned betyget en aning.

Boken hos Bokus

Boken hos Adlibris

Detta inlägg är publicerat under Böcker, Recension och märkt , av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare