Äntligen roligare springpass!

 

På sistone har jag börjat se på olika kriminalserier/filmer när jag springer på löpband. Det fungerar förvånansvärt bra även om telefonens skärm (Iphone) är lite liten. Ju mer spännande filmen/avsnittet är desto mer glömmer jag bort att jag är trött och plötsligt är det lite kul att springa!

SVTPlay

Public servie är fantastiskt! Här har jag sett:
Första avsnittet av the Spiral (har inte bestämt mig för om det blir fler än), Engelska brott, Bergmans videor och Vem tror du att du är.

Youtube

Jag älskar Youtube men man får lägga lite tid innan på att hitta lämpliga klipp som är i fullversion. Dessutom är de ofta uppdelade i flera delar, men det är det värt! Här har jag sett:

Spellbound – Hitchcock-klassiker med Ingrid Bergman, Mission Impossible asvnitt, Columbo avsnitt och Mord och inga visor avsnitt.

Ny favorit

Min nya favorit är Sherlock Holmes-serien med Jeremy Brett från 1980-talet. De är lagom längd för min del. Under det 53 min långa avsnittet ”The Crooked man” (som dock inte var så bra) hann jag värma upp, springa 5 km och varva ner. Imorgon tänker jag se The Dancing men som jag  vet är en bra story! Och vem vet? Kanske kan jag förbättra min tid eller springa lite längre.

 

Detta inlägg är publicerat under Allmänt, Film/Tv och märkt , , , , , , , av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.