Idag är det 122 år sedan Agatha Christie föddes

 

Detta måste självklart uppmärksammas

Jag och Sara är överens om att Christie inte bara haft stor betydelse för deckargenren i stort, men också för vårt personliga intresse för mord och mysterier.

Våra rekommendationer

Bland Saras Christie-favoriter kan följande nämnas: Mordet på Orientexpressen, Döden på Nilen, Fem små grisar, Mord på ljusa dagen och Ett mord annonseras,

Själv gillar  jag självklart klasiskerna Tio små negerpojkar, Döden på Nilen, Dolken från Tunis och Mordet på Orientexpressen, men måste även slå ett slag för mindre omtalade titlar som Hickory Dickory Dock, Död mans fåfänga och Tragedi i tre akter.

Om ni inte redan har läst dessa, gör det!

Jag missade årets bokhändelse

Världens längsta bokbord gick av stapeln den 19 augusti, men jag hade tyvärr inte möjlighet att delta i år. Detta är annars det bästa tillfället för mig att springa runt med min checklista och leta efter de böcker som saknas i min Christiesamling (här är mitt inlägg från förra året). Jag skulle delvis kunna lösa problemet med saknade böcker genom att lägga vantarna på den här fantastiska boken som innehåller samtliga berättelser om miss Marple. Det är inga förstautgåvor eller den härliga delfinserien (som annars är min favorit), men visst blir man sugen?

Om någon känner sig manad så fyller jag år om ca 2 veckor… 🙂

 

Kommentering avstängd