Har jag köpt grisen i säcken?

Jag bad Jan på The English Bookshop (jag tror på honom) att välja ut ett par asiatiska kriminalromaner åt mig med enda kravet att de skulle vara asiatiska och här är dom!

Den vänstra….

….är en kinesisk hårdkokt deckare av Wang Shuo. På baksidan står det att huvudkaraktären är en blandning av Raymond Chandler och Bruce Lee och är en riktig rebell á la Jack Kerouac.


Den högra…..

…..är skriven av Sujata Massey som är indier/tyska bosatt i USA. Hennes huvudkaraktär är en tuff japansk/amerikanska bosatt i Tokyo som hamnar mitt i en mordgåta. 


Vilken kommer jag att tycka om bäst?

Jag tror att jag kommer tycka bäst om Masseys bok bäst. Hårdkokta deckare av män brukar vara lite väl macho för min smak men man vet aldrig! Det är bra att vidga sina vyer ibland och asiatiska kriminallitteratur måste få ta lite mer plats bland all anglosaxisk kriminallitteratur.

Detta inlägg är publicerat under Böcker av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.