Halloweendeckare för barn

 

Så här i Halloweentider tänkte jag passa på att tipsa om en deckare för barn som utspelar sig under Halloween.

Den försvunna silverskatten av Peter Gissy

Det här är den fjärde boken i en serie om de unga detektiverna (och kompisarna) Jill och Jonatan. Tillsammans driver de en egen tidning och det är när de är ute för att göra ett reportage om Halloween som de blir indragna i en utredning som handlar om stöld i en kyrka.

Passar

Böckerna i Jill och Jonatan-serien är illustrerade av Louise Jacobsson, är lättlästa och lämpar sig för barn i åldern 6-9 år.

 

Detta inlägg är publicerat under Allmänt, Böcker och märkt , , , , , , av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.