Fredag 27 maj

[SCROLL]

Fredag 27 maj

Ett axplockav fredagens tv-tablå:

Kanal 1  21.00  Man on fire

Denzel Washingtonon spelar livvakt som arbetarmed att skydda en 10-årig flicka (Dakota Fanning) När flickan kidnappas gör livvakten allt i sin makt för att hitta henne.

TV4  21.00  Wallander: Byfånen

Svensk kriminalfilm från 2005 baserad på Henning Mankells kriminalromaner. Med Christer Henriksson som Wallander.

Kanal 9  21.00  Kommissarie Morse

Brittisk kriminalserie från 1987 baserad på Colin Dexters deckare som utspelar sigi Oxford, England. Säsong 1 del 2.

TV4+  22.00  Tyst vittne

Brittisk kriminalserie från 90-talet (Säsong 4 del 1)

TV2  23.10  Sopranos

(Säsong 6 del 20)

TV3 23.25  The Long Kiss goodnight

Riktigt bra film från1996 om en lärare somlever ett stillsamt medelklassliv. Det enda problemet är atthon inte minns sitt förflutna. En händelse utlöser minnesbilder och oanade ”talanger” med bland annat knivar… Rekommenderas

TV4+  00.10  Taggart

Brittisk kriminalserie (Säsong 24 del 14)

Kanal 5  00.25 The good german

Am. thriller med film noir känsla som utspelar sig under 2:a världskriget. En journalist återvänder till tyskland och letar upp en gammal flammaKvinnan visar sig ha mörka hemligheteroch är på något sätt involverad i en mordgåta….Verkar spännande!

TV4+  01.20 Legacy of fear

En kvinnlig polis arbetarmed ett fall som väcker minnen till liv. Den misstänkte verkar vara samma seriemördare som dödade hennes mamma 30 år tidigare….

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.