Evig eld av Jonas Moström – boksläpp idag!

Idag kommer Jonas Moströms Evig Eld ut i handeln.

Det är Moströms sjätte roman om kommissarie Johan Axberg och hans vän läkaren Erik Jensen i Sundsvall.

Förväntningarna på boken var höga. De fem tidigare böckerna var helt i min smak och jag har sett fram emot uppföljaren.

Handlingen i korthet:

Ola Bergman, en läkarkollega till Erik, blir skjuten till döds framför akuten på Sunsvalls sjukhus där de båda arbetar.

Axberg sätts på fallet och en mängd spår slingrar sig fram genom en tät labyrint av svartsjuka, oetiska affärer och nedskärningar i vården.

Som om det inte räckte och blev över har Sundsvall fått en pyroman på halsen. Bränderna eskalerar och spåren är förvirrande. En metallbricka med namn och nummer inristat är det enda man har att gå på.

Historien flätas ihop snyggt

Jonas är fantastiskt duktig på att teckna karaktärer och miljöerna är mycket livfulla. Att jag genom hela boken hade känslan av att ”det faktiskt kunde hänt” gör inte det hela sämre.

Jag är förtjust. Läs boken. Ta till rejält med tid, lägg dig på en filt i gräset och njut.

 

Evig eld är spännande, suveränt realistisk och med ett lättflytande och trevligt språk.

Den är helt enkelt ett ypperligt tidsfördriv!

Den får – FYRA otäcka fästingar av fem.

Detta inlägg är publicerat under Böcker av Mi. Bokmärk permalänken.

Om Mi

Namn: Mi

Roll: Bloggskribent

Om mig: 49-årig yrkesarbetande 2-barnsmamma i Skåne, som inte kan leva utan böcker. Är bara intresserad av böcker, struntar helt i musik, film och tv-serier.

Bor: I Bjärred, sydvästra Skåne, tillsammans med man och två siameser. Barnen är utflugna och kommer bara hem för att stjäla böcker ur mina hyllor.

Böcker: Pocket eller inbundet spelar ingen roll, men en ljudbok tar jag inte i. Försökte en gång, men kände mig lurad på läsupplevelsen. Bloggar om läsupplevelser, efterlängtade utgivningar, biblioteksbesök, lustiga antikvariat i världen, udda författare och jakten på den ultimata läsupplevelsen.


Gillar framför allt denna typ av deckare: Nyutgiven och mycket gammal litteratur är lika intressant. Jag är absolut ingen litteratursnobb utan läser allt jag kommer över. Utan urskiljning kan omgivningen ibland tycka. Så länge det är välskrivet och spännande fungerar det för mig. Läser om möjligt på originalspråk, eftersom viktiga känslor kan försvinna i en översättning. Jag gillar författare som vågar skapar något eget, unikt, och inte följer receptet för hur en bestseller ska se ut. Allt som har ett vackert målande språk och spänning i ett. En bok jag inte kan vara utan är Rex Stouts The League Of Frightened Men från 1935. Det jag ogillar är dussinförfattare som Läckberg och Marklund. Ja, allt som känns oinspirerat och oengagerat. Serier där samma personer dyker upp i flera romaner är något av ett hatobjekt. Som språkpolis får jag allergiska utslag av många slit-och-slängböcker. Tyskungen har så dåligt språk att jag faktiskt kastade den. Det händer inte ofta. Stavfel är fasansfullt, grammatiska grodor = papperskorgen.