Fredag 15 juli

[SCROLL]

Fredag 15 juli

Några av dagens höjdpunkter:

TV4 15.40 Ett karibiskt mysterium

Miss Marple-film med Joan Hickson. Tyvärr en av de sämre filmerna…

Kanal 9  21.00 Kommissarie Morse

Brittisk kriminalserie från 1989 baserad på Colin Dexters deckare som utspelar sig i Oxford, England. I det här avsnittet hittar man en man utan huvud i en kanal. (Säsong 3 del 2)

Kanal 5 21.00 CSI XL – A bullet runs through it

Två avsnitt som hör ihop. (Säsong 6 del 7 och 8) Teamet måste fastställa vem som sköt vem och vad efter en massiv uppgörelse mellan polis och gangsters.

Kanal 1  2130  Blue Steel

Thriller från 1990 med Jamie Lee Curtis i huvudrollen som en polis som vid ett rån dödar rånaren. I tumultet försvinner pistolen som sedan används av en okänd person till mord.

TV4+ 22.00 Tyst vittne

Brittisk kriminalserie med rättspatalogen Sam Burton som huvudperson. (Säsong 6 del 3 och 4)

TV3  21.45 Seven

En av mina absoluta favoritfilmer. En mycket obehaglig thriller med Brad Pitt och Morgan Freeman och en galen mördare som betar sig igenom de 7 dödssynderna.

Kanal 5 22.55 Fringe

kriminalserie med paranormala inslag. (Säsong 3 del 4)

TV4+ 00.05 Taggart

Brittisk kriminalserie som är inne på sin 26:e! säsong. (Säsong 26 del 5)

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.