”Tar du hand om liket, älskling…

så fixar jag grillen ”.

 

De orden bröt igenom och jag studsade till.   Vad menade han, Maken?

 

Taxen Egon hade precis stuckit snutan in i buskagen och funnit en död kvinnokropp, och hans matte blivit alldeles ifrån sig. Irene Huss hade inte ens hunnit dit !

 

Nu var det förstås så att jag låg under korkeken i Lagarde och läste ” Den som vakar i mörkret” av Helene Tursten, medan maken rumsterade om i kabyssen och förberedde kvällsmaten. Han ville ha assistans med att bära bort gårdagskvällens tomma vinflaska till soptunnan, vilket väl kanske inte var för mycket begärt. Makabert kändes det i alla fall.

 

Irene Huss äventyr fick tas upp igen efter maten och jag måste säga att hon lyckats igen. Storyn är rapp och flyter på. Tummen upp!

 

 

Detta inlägg är publicerat under Böcker av Mi. Bokmärk permalänken.

Om Mi

Namn: Mi

Roll: Bloggskribent

Om mig: 49-årig yrkesarbetande 2-barnsmamma i Skåne, som inte kan leva utan böcker. Är bara intresserad av böcker, struntar helt i musik, film och tv-serier.

Bor: I Bjärred, sydvästra Skåne, tillsammans med man och två siameser. Barnen är utflugna och kommer bara hem för att stjäla böcker ur mina hyllor.

Böcker: Pocket eller inbundet spelar ingen roll, men en ljudbok tar jag inte i. Försökte en gång, men kände mig lurad på läsupplevelsen. Bloggar om läsupplevelser, efterlängtade utgivningar, biblioteksbesök, lustiga antikvariat i världen, udda författare och jakten på den ultimata läsupplevelsen.


Gillar framför allt denna typ av deckare: Nyutgiven och mycket gammal litteratur är lika intressant. Jag är absolut ingen litteratursnobb utan läser allt jag kommer över. Utan urskiljning kan omgivningen ibland tycka. Så länge det är välskrivet och spännande fungerar det för mig. Läser om möjligt på originalspråk, eftersom viktiga känslor kan försvinna i en översättning. Jag gillar författare som vågar skapar något eget, unikt, och inte följer receptet för hur en bestseller ska se ut. Allt som har ett vackert målande språk och spänning i ett. En bok jag inte kan vara utan är Rex Stouts The League Of Frightened Men från 1935. Det jag ogillar är dussinförfattare som Läckberg och Marklund. Ja, allt som känns oinspirerat och oengagerat. Serier där samma personer dyker upp i flera romaner är något av ett hatobjekt. Som språkpolis får jag allergiska utslag av många slit-och-slängböcker. Tyskungen har så dåligt språk att jag faktiskt kastade den. Det händer inte ofta. Stavfel är fasansfullt, grammatiska grodor = papperskorgen.