Lördag 16 juli

[SCROLL]

Lördag 16 juli

Kanal 9  15.55 Monk

Komisk detektivserie om den neurotiska ex-polisen Monk (Säsong 6 del 11)

Kanal 9  17.50 Murdoch Mysteries

Repris från förra söndagen.

Kanal 9  18.45 Gamla snutar nya spår

Repris från förra söndagen.

TV8  20.00  Capote

Film om författaren och journalisten Truman Capote som under flera år undersökte och mordet på en hel familj. Han träffade även en av mördarna. Capotes bok om mordet ”Kallt blod” räknas som en av de första böcker inom genren True Crime (Böcker baserade på verkliga brottsfall.) 

Kanal 9  21.00  Kommissarie Gently

Brittisk kriminalserie från 2007 som utspelar sig på 60-talet. Gently flyttar från London till en liten stad i norra England. Säsong 2 del 3. Rekommenderas – Välgjord!

TV4  21.20  Moonraker

Bond-film från 70-talet med Roger Moore. En av de mer flummiga filmerna som för Bond till rymden!

TV4+ 22.00 Phone Booth

Am. thriller från 2002 med Colin Farrell. Filmen utspelar sig i en – ja, telefonbox… Ganska överreklamerad film enligt min mening.

Kanal 9  22.55  Spooks

Brittisk agentserie från 200-talet om den engelska MI5. (Säsong 8 del 4) Rekommenderas om man gillar spioneri och politik!

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.