Filmtävling!

Tävlingen är nu avslutad

Tack för alla tävlingsbidrag! Tävling är nu avslutad och vi kommer att annonsera vinnarna inom kort.

The Lincoln Lawyer

Fredag den 6 maj har filmen The Lincoln Lawyer biopremiär i Sverige. Filmen bygger på en av den amerikanska deckarförfattaren Michael Connellys böcker.
.
”The Lincoln Lawyer är vårens mest spännande thriller där Matthew McConaughey spelar den skrupelfria försvarsadvokaten Mick Haller, som tvingas göra upp med sitt samvete i xxx stad. När rikemanssonen Louis Roulet åtalas för mordförsök på en ung kvinna ser Haller sin chans till stora pengar. Men när han tar sig an Roulet som klient sätter han igång ett händelseförlopp som hotar hela hans existens.”

Tävling

Svarar du rätt på nedanstående frågor om filmen/boken och författaren och motiverar varför just du ska vinna så kan du vinna två biobiljetter till filmen plus boken!
.
Priserna kommer från filmbolaget Noble Entertainment.

Frågor

1. Vad heter boken som filmen bygger på, på svenska?

2. Filmen/boken handlar om advokaten Mick Haller men vad heter hans halvbror som Michael Connelly brukar använda som huvudperson i sina böcker?

3. I vilken stad utspelar sig filmen?

Skicka in ditt svar till:

tavling@deckarhuset.se senast söndag den 1 maj kl. 18.00. Glöm inte motiveringen!
Vinnarna utses av en jury bestående av deckarhusets skribenter förutsatt att man har svarat rätt på de tre frågorna.

Detta inlägg är publicerat under Allmänt, Film/Tv av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.