Stefan Tegenfalk – Den felande länken

Avslutande del

Nyligen släpptes den avslutande boken i Stefan Tegenfalks trilogi om kommissarie Walter Gröhn och Jonna de Brugge.

Handlingen

Tänker jag inte avslöja mer än att det är högt tepmpo en hel del action, sköna karaktärer och en del konspirationsinslag.
.
Det är bättre att ni börjar med den första boken – Vredens tid – om ni gillar den och sedan  – Nirvanaprojektet – kommer ni att vilja läsa den här också.  Både jag och Linda här på Deckarhuset har läst böckerna.

.
Linda om böckerna
Jag om böckerna

Helt rätt i tiden

Jag har tidigare skrivit att serien känns väldigt modern med högt tempo, hoppande mellan karaktärer (även ”onda”) och aktuella ämnen. Det gjorde även den här boken.

Så var det det här med slutet…

Trilogin är uppbyggd på att det finns en stor vetenskaplig/existensiell hemlighet som kan förändra världen. Tegenfalk har lyckats bra med att hålla oss på sträckbänken och gjort oss nyfikna men jag måste erkänna att jag blev lite besviken…

Slutbetyget blir trots slutet bra!

Välj inte inte bort böckerna för att jag är lite tveksam till slutet. Det är tre böcker fylld med underhållande och spännande läsning och mina förväntningar var kanske lite väl höga.

Detta inlägg är publicerat under Böcker, Recension av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.