A Drink Before the War

Dennis Lehane. Ja, efter Mörker, ta min hand köpte jag som sagt hela Kenzie-Gennaro-serien (liksom romanen The Given Day), och först i serien är alltså A Drink Before the War. Jag måste direkt säga att jag inte var lika tagen av den här som av Mörker, ta min hand. Missförstå mig inte, det är en bra deckare. Men efter att ha läst ovanstående samt Mystic River och Shutter Island var förväntningarna höga och hade jag läst A Drink Before the War som första Lehane-deckare är jag inte säker på att jag läst resterande. Inte för att den är dålig (för det är den inte) utan för att det finns så många deckare och deckarförfattare man inte läst ännu och man måste ju prioritera. Därför får jag väl tacka min lyckliga stjärna för bokbordet i somras där jag plockade upp Mörker, ta min hand, så jag inte missade Kenzie och Gennaro – för jag gillar dem verkligen!

4 svar på ”A Drink Before the War

  1. Jag tycker \"En drink före kriget\" är den bästa i serien, klart bättre än mörker, ta min hand. Men en sak är säker, Dennis skriver deckare som deckare ska vara…hårdkokta.

  2. 🙂 Härligt, smaken är olika helt enkelt.. 🙂

    Jag tror att Mörker, ta min hand kan ha blivit en större upplevelse för mig för att det var den första Kenzie/Gennaro jag läste också. Men jag håller med, Lehane är toppen!

  3. Kan ju var samma för mig, en drink före kriget var den första Kenzie/Gennaro jag läste, och sen var jag fast 🙂

  4. Pingback: Deckarhuset.se » Sacred

Kommentarer är stängda.