Clue

Efter att ha spelat Cluedo på Julafton blev jag sugen att se filmen baserad på spelet igen (den från 1985 med Tim Curry, finns flera mer eller mindre lyckade filmer och dessutom en tv-serire!? som dock blev väldigt kortvarig). Det var säkert 5-6 år sedan jag såg den här filmen för första gången men jag skrattade nog lika mycket nu 🙂

Filmen är korkad, saknar handling (iaf en logisk sådan) och karaktärerna är minst sagt schablonartade 😉 Men! Den är sååå underhållande och rolig. Tim Curry är lysande och trots att filmen är korkad, lyckas den ändå vara charmig.

En rolig grej med den här filmen är dessutom att den kom med ett av  tre olika slut när den gick upp på biograferna, så filmen slutade med olika mördare beroende på var du såg den 🙂 På video och DVD får du dock se alla de tre sluten.

Om du inte redan har sett denna klassiker så tycker jag definitivt att du borde se den!

Det ryktas förresten att det ska göras remake av Clue 2011… Själv tycker jag att det känns lite onödigt, filmen från 1985 håller fortfarande.

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.