Vi lämnar San Francisco och gör ett stopp i New York

 

Vi startade, liksom Phileas Fogg, på Savile Row i London, gjorde ett stopp tillsammans med en pusseldeckare i Egyptens Suez, hälsade på i Glen Peters Calcutta, hastade vidare till Hong Kong för ett möte med Norrmannen Harry Hole, gjorde ett kort stopp i Yokohama innan vi tog båten över Stilla Havet till San Francisco.

På vår resa morden runt har vi nu kommit fram till New York

Jag trodde att det skulle vara svårt att välja bland alla deckare med anknytning till en av världens största och mest omskrivna städer, för visst måste det finnas ett flertal böcker i min samling som utspelar sig i det stora äpplet? Fel. Utbudet var väldigt skralt! Och då jag började leta bland utbudet i bokhandlarna insåg jag att det inte var helt enkelt att hitta en bra deckare med anknytning till New York.

 

Nu har jag i alla fall samlat på mig några böcker, men är ändå nyfiken – vad har ni för tips på böcker som utspelar sig i NYC?

 

Detta inlägg är publicerat under Allmänt och märkt , av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare

2 svar på ”Vi lämnar San Francisco och gör ett stopp i New York

 1. Lawrence Block – själv gillar jag John Keller-serien bäst, börjar med Hit Man.

  Alafair Burkes Ellie Hatcher-serie

  Harlan Cobens Myron Bolitar-serie

  Jeffery Deavers Lincoln Rhymes-serie

  Linda Fairstein – hon kopplar gärna ihop historiska platser eller andra intressanta platser i New York med brott i sina böcker

  Sparkle Hayters serie om Robin Hudson

  Carol O’Connells böcker om Kathleen Mallory

  Peter Spiegelman skriver om en privatdeckare i New York – John March

  Jag läser själv helst på engelska så jag är osäker på hur många av dessa som går att hitta på engelska.

Kommentarer är stängda.