Amelia Peabodys äventyr

“He shall thunder in the sky” är nummer tolv i raden av trevliga pusseldeckare där Amelia Peabody och hennes familj löser stora och små mysterier som dyker upp i deras vardag.

Första världskriget

Den här romanen utspelar sig under julhelgen 1914, mitt under första världskriget. Den privatsnokande Peabody befinner sig åter igen tillsammans med sin älskade make Emerson i Egypen. Emerson är den hyllade Egyptologen genom tiderna och tillsammans gräver de, och sonen Ramses och fosterdottern Nefret ut hemligheter ur gamla pyramider och gravar. Alltmedan kriget rasar I Europa och även i mellanöstern.

 

Frisedel ?

Den unge starke Ramses tar avstånd från kriget och vägrar låta sig värvas. Alla britter runt om i den anglo-egyptiska kretsen förfasas över hans feghet och hånar honom öppet. Hur kan det vara möjligt att denne unge man slipper värvas när deras söner och makar tvingats ut i krig?

 

Amelia Peabody serien

Amelia är envis och viljestart, och kastar sig huvudstupa in i det ena äventyret efter det andra. Oftast utan att tänka efter före. Detta förfasas Emerson över, men han har vant sig vid sin något egensinniga hustru efter alla år. Det går inte att stoppa henne.

Undan för undan rullas en otroligt spännande och fasansfull historia upp, och jag har svårt att tänka mig någon enda människa som inte precis som jag, skulle haft svårt att lägga ifrån sig boken!

 

Har du inte tidigare bekantat dig med Amelia och hennes familj är det sannerligen hög tid.

 

 

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av Mi. Bokmärk permalänken.

Om Mi

Namn: Mi

Roll: Bloggskribent

Om mig: 49-årig yrkesarbetande 2-barnsmamma i Skåne, som inte kan leva utan böcker. Är bara intresserad av böcker, struntar helt i musik, film och tv-serier.

Bor: I Bjärred, sydvästra Skåne, tillsammans med man och två siameser. Barnen är utflugna och kommer bara hem för att stjäla böcker ur mina hyllor.

Böcker: Pocket eller inbundet spelar ingen roll, men en ljudbok tar jag inte i. Försökte en gång, men kände mig lurad på läsupplevelsen. Bloggar om läsupplevelser, efterlängtade utgivningar, biblioteksbesök, lustiga antikvariat i världen, udda författare och jakten på den ultimata läsupplevelsen.


Gillar framför allt denna typ av deckare: Nyutgiven och mycket gammal litteratur är lika intressant. Jag är absolut ingen litteratursnobb utan läser allt jag kommer över. Utan urskiljning kan omgivningen ibland tycka. Så länge det är välskrivet och spännande fungerar det för mig. Läser om möjligt på originalspråk, eftersom viktiga känslor kan försvinna i en översättning. Jag gillar författare som vågar skapar något eget, unikt, och inte följer receptet för hur en bestseller ska se ut. Allt som har ett vackert målande språk och spänning i ett. En bok jag inte kan vara utan är Rex Stouts The League Of Frightened Men från 1935. Det jag ogillar är dussinförfattare som Läckberg och Marklund. Ja, allt som känns oinspirerat och oengagerat. Serier där samma personer dyker upp i flera romaner är något av ett hatobjekt. Som språkpolis får jag allergiska utslag av många slit-och-slängböcker. Tyskungen har så dåligt språk att jag faktiskt kastade den. Det händer inte ofta. Stavfel är fasansfullt, grammatiska grodor = papperskorgen.