Filmtips V. 44

Varje torsdag tänkte jag ge er lite tips på hur ni kan fördriva tiden framför TV-apparaten (eller datorn om ni föredrar det). Jag bjuder på ett klassiskt filmtips, ett tv-tips och, om det är aktuellt, ett biotips.

Biotipset

Eftersom det säkerligen kommer vara flera här i huset som kommer att recensera Tintin i dagarna lämnar jag den för tillfället och tipsar istället om Huvudjägarna som har premiär imorgon (4/11) Filmen som är norsk baseras på en deckare av Jo Nesbö som både jag, Joachim och Mi har recenserat.

Bokrecension av Huvudjägarna – Mi
Bokrecension av Huvudjägarna – Sara
Bokrecension av Huvudjägarna – Joachim

Kanske kommer den inbitne Nesbö-älskaren att sakna karaktären Harry Hole men jag har aldrig riktigt fastnat för honom. Jag tror att boken kommer att göra sig jättebra på film! Huvudpersonen Roger Brown spelas av Aksel Hennie

Trailer

 

TV-tipset

Lugnt vatten (Dead Calm) med Nicole Kidman. Filmen är visserligen från 89 men gillar man lite läskiga thrillers så kan man gott se den här. Ett ungt par ger sig ut på en segeltur och upptäcker en man i en jolle som de hjälper….

Filmen visas på imorgon (fredag) kl. 00.15 på TV3

Trailer

 

Klassikern

Jag började för ett tag sen med en serie om klassiska filmer som det aldrig riktigt blev något med. Nu tänkte jag ta tag i det igen i den här formen. Filmen Gaslight från 1944 är en riktigt otäck psykologisk thriller med Ingrid Bergman som bryts ned bit för bit tills hon tror att hon håller på att bli galen…

Trailer

 

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv och märkt , , , , , , , , , av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.